Er du en av dem som drømmer om snø og kulde i stedet for sol og varme? Alt til sin tid. Om vinteren finnes det mange små og store skisentre rundt omkring i landet som er til glede for alle snøelskende nordmenn. Spåtind skisenter er et av disse. Dette flotte anlegget ligger idyllisk til i vakre omgivelser ved inngangsporten til Langsua Nasjonalpark. Like ved skisenteret finner du et hotell med alle fasiliteter, samt mer enn 300 kilometer med oppkjørte langrennsløyper. Spåtind er med andre ord et område som har litt av hvert å by på for den vinterglade turist.

En lekeplass

Spåtind skisenter er en lekeplass for både store og små barn. Her finnes det mange gode pudderruter, skogsstier og naturlige elementer som kan brukes til å hoppe og trikse på. Området er et av de aller mest snøsikre i landet, så hvis du vil være sikker på å få nok snø under føttene er Spåtind et godt valg. I terrenget rundt skianlegget kan du utforske et av Østlandets fineste områder for skogskjøring, noe som er en drøm for alle som liker å kjøre off-piste. Spåtind skisenter er en tumleplass for den lekne, enten du spenner på deg ski eller snowboard.

Løyper

Dette er ikke det største alpinanlegget, men ligger i et naturskjønt område med god variasjon i terrenget. Skisenteret har seks nedfarter, med tre skiheiser hvor alle har t-krok. Det er en hovedvekt av lette til krevende løyper, men du kan også finne partier for både nybegynnere og eksperter. Det er til sammen 3,9 kilometer med nedfarter, hvorav den lengste er på 1,9 kilometer. Det er en høydeforskjell på 220 meter fra topp til bunn. Spåtind skisenter har totalt 43 hektar skiareal, med to terrengparker for de lekelystne. Parkene har heftige parkelementer og flere naturlige hopp, så her vil du ikke kjede deg.

Forskjellige aktiviteter

Det er også flere aktiviteter på skisenteret som ikke innebærer at du må ha ski eller brett på beina. På Spåtind skisenter er det aking for store og små, og det er også laget en egen aktivitetsløype for deg som ønsker litt ekstra underholdning. Du kan leie både ski og kjelke på senteret. Du kan også leke deg på skogstiene, på tubingbanen eller i parken. I naturparken finnes morsomme naturlige elementer, blant annet den eneste «alpin-huskesvingen» i Norge. Ikke glem hjelmen – uansett hvilken aktivitet du velger. Med hjelmen på ligger alt til rette for en fantastisk dag på senteret.

Attraksjoner

Det er mange kreative krefter i sving rundt skisenteret, som ønsker å legge forholdene best mulig til rette for at du skal få en uforglemmelig dag i anlegget. Senteret har derfor en egen Spacecamp, hvor hoppene er så store at det føles som om du flyr gjennom verdensrommet. I Miniparken finner du mye å leke med, her er det rails, bokser og flere hopp. På Spåtind skisenter finner du også den lille byen Snøbyen, samt Vikingen, som kanskje er en av Norges beste skogsti-nedfarter for barn. Helvetessvingen byr på bratt skogskjøring for de voksne, og i akebakken Aker’n kan du sette utfor på kjelke eller snømadrass.

Området rundt

Blir du lei av selve skisenteret kan du utforske områdene rundt. Kanskje ønsker du å bruke noen timer i langrennsløypene, i så fall er Skjervungsrunden en lett og vakker tur i hjertet av nasjonalparken Langsua. Runden fra Spåtind Hotel til Spåtindtoppen via Lundssætrene og Lenningen er også en flott tur, som både gir deg god trim og fantastisk utsikt. Når dagen er over og du spenner av deg skiene er det fint å kunne trekke seg tilbake til et komfortabelt rom på hotellet. Spåtind Sport Hotel ligger like ved både langrennsløypene og skisenteret, og er et tradisjonsrikt fjellhotell som byr på urørt norsk natur like utenfor vinduet.

Leave a Comment