Spaatind.no: Alt du må vite om Spåtind

Dersom du er interessert i den norske fjellheimen er du nok allerede klar over at Spåtind er en av de aller vakreste fjelltoppene vi har i Norge. Hit strømmer det tusenvis av turister til fjelltoppen for å nyte den spektakulære utsikten fra Synnfjellet. Rundt dette fjellet vil du kunne se rå, norsk natur som du ikke har sett maken til.

Her på Spaatind.no finner du tips til din neste Spåtind-tur. Vi har tatt for oss de mest populære rutene opp til fjelltoppen, og kommer med en rekke tips til hva du kan se og gjøre mens du er ved eller på Spåtind. Det finnes blant annet et høyfjellshotell hvor du og reisefølget kan innkvarteres dersom dere planlegger en weekend ved Synnfjellet.

Noen fakta om Spåtind

Spåtind er med sine 1 414,5 meter over havet den høyeste av fjelltoppene på Synnfjellet. Dette vakre fjellet er lokalisert mellom Fagernes og Lillehammer, og grenser til to kommuner; Etnedal og Nordre Land, som begge er i Oppland fylke. Det at Synnfjell ruver såpass høyt sammenlignet med omgivelsene, gir en uvanlig god utsikt og imponerende utsyn til områdene rundt.

Dersom du kommer deg til toppen av Spåtind vil du belønnes med utsikt til flotte fjelltopper i hele seks ulike fylker. Du kan se Norefjell i sør, og selveste Hallingskarvet om du snur deg til høyre. I vest vil du kunne nyte synet av Skaget og Rundemellen i Valdres. De spisse toppene fra Jotunheimen (inkludert Glittertinden) sees i nordvest.

Hvorfor Spaatind.no er verdt å sjekke ut

Vi i Spaatind.no er ekte Spåtind-entusiaster og vet hva som kreves for å få en best mulig tur til den populære fjelltoppen. Vi kan derfor dele våre erfaringer med deg, slik at du får en flott fjelltur du sent vil glemme. Vi har guider der du kan lese mer om hva Spåtind kan by på av aktiviteter og lignende.

Det er viktig å forberede seg før du legger ut på en fjelltur som dette, og vi anbefaler deg derfor å bruke sunt turvett før du setter i gang. Meld for eksempel alltid ifra til noen om hvor du går, og gå aller helst sammen med noen. Kle deg godt og ha med nødvendig utstyr i ryggsekken. Husk også solide fjellsko!

Gjør mest mulig ut av turen!

Hvis du vil se og oppleve alt Spåtind og omegn har å by på, anbefaler vi deg å ta en weekend på Synnfjell og Spåtind Sport Hotel. Dette spennende hotellet er lokalisert like ved inngangsporten til Langstua Nasjonalpark, og er et perfekt utgangspunkt for deg som vil oppleve mest mulig. Her er det få meter til nærmeste alpinbakke!

Du kan også stå på langrenn med hotellet som utgangspunkt, noe som betyr at det er perfekt å tilbringe for eksempel påsken her. Om du skulle få nok av ski og turgåing, kan du alltids slappe av på hotellets egne velværeavdeling som er av det moderne slaget. Perfekt for såre muskler etter en lang dag i skibakkene. Spåtind er nemlig ikke for pyser.

Ruter

Hvis du planlegger å bestige Spåtind kan du velge mellom to forskjellige startpunkt: Fjellsætri eller Lenningen i Etnedal. Du bør beregne omtrent to–tre timer opp på toppen, og turen er på omtrent 6 km. Det er bratt, og du går opp 550 høydemeter underveis. Når du endelig når toppen kan du skrive navnet ditt inn i boken som ligger i en postkasse.

Oppsummering

Vi i Spaatind.no elsker fjelltoppen Spåtind, og har derfor laget en guide til deg som ønsker å besøke fjellet. Hvert år besøker tusenvis av turister dette fjellet, og vi skjønner godt hvorfor. Denne 1 414,5 meter høye fjelltoppen gir deg uforglemmelig utsikt, og du kan nå toppen fra forskjellige utgangspunkter. Det er også mulig å overnatte her, om du vil gjøre det til en helweekend!

Leave a Comment