Aktiviteter i Synnfjorden

Synnfjorden er, i motsetning til hva navnet tilsier, ikke en fjord, men en innsjø som ligger hele 796 meter over havet. Den ligger idyllisk plassert mellom Spåtind og Skjervungfjellet i Nordre Land kommune i Oppland. Utløpet fra innsjøen renner ned to elva Dokka. Stedet er optimalt for deg som ønsker en ferie i norsk natur, enten du reiser hit for å ta den fantastiske utsikten inn over deg, eller om du har interesser som egner seg for omgivelsene – uansett om du driver med fisking, kano, kajakk, eller bare er interessert i turgåing og friluftsliv, så har Synnfjorden noe for deg.

Lei utstyr, og sett i gang

Norge er hjem til en lang rekke idylliske fjorder, innsjøer, og elver. Av denne grunn er det ingen tvil om at det er mange mennesker med interesse for kano og kajakk, både nordmenn og turister, som nyter godt av å kunne reise rundt i landet for å drive med sine interesser i nydelige omgivelser. Synnfjorden er et fantastisk område om en har ønske for å padle kano eller kajakk, og det er ikke noe problem å få leid utstyr om du ikke eier det selv. Ved Spåtind Sport Hotel får du nemlig leid både kano, kajakk, og båt til bruk i innsjøen.

Kanoturer

Det å padle kano er unikt i og med at nesten hvem som helst kan gjøre det – så lenge du vet hvordan du skal padle, er det ingenting som står i veien for at du skal kunne begi deg ut på dine egne eventyr, på både liten og stor skala. Det å dra på turer med kano er å anbefale for alle som ønsker å oppleve naturen på en ny og spennende måte, uten å måtte ha tidligere trening eller erfaring. Synnfjorden er en særdeles flott destinasjon om du har interesse for den storslagne norske naturen og ønsker å se innsjøen på nært hold.

Kajakk

Det å dra ut på turer med kajakk er en trend som stadig får mer oppmerksomhet blant nordmenn, og dette av god grunn. Vi nordmenn er nemlig såpass heldige at vi lever i et land som er perfekt utformet for å drive med denne aktiviteten. Kajakken skiller seg fra kanoen på flere måter, selve fartøyet er utformet på et vis som forhindrer at vann fyller selve cockpiten, og vi padler også på ulikt vis, i og med at åren til kajakken har blader på begge sider. Synnfjorden er en flott destinasjon for turer med kajakk, enten du er erfaren eller nykommer.

Fiske og båtturer

Båten har vært en særdeles viktig del av norsk historie i lange tider, og til dags dato er det fortsatt veldig mange nordmenn som liker å dra ut på turer med båt. Synnfjorden er perfekt for alle som ønsker å ta seg en båttur i spektakulære omgivelser. I Synnfjorden er det også mulig å bedrive garnfiske. Skulle dette være av interesse er det særdeles enkelt å skaffe seg fiskekort, da dette gjøres over internett, og all informasjon vedrørende spesifikasjonene for garnene er å finne på samme side. I Synnfjorden er det mulig å finne både ørret og sik.

Avslappende fotturer

Det er ingen tvil om at det kan være spennende og morsomt å begi seg ut på det åpne vannet i innsjøen, men av og til er det mest fristende å holde seg på land, og heller ta den flotte naturen og den friske luften inn over seg til fots. Synnfjorden er et område som strekker seg over et stort område, og her er det mulig å finne variert og vakker vegetasjon, nøyaktig som den norske naturen er kjent for. Om du har noen som helst grad av interesse for friluftsliv eller fotturer er Synnfjorden den perfekte destinasjonen for deg.

Leave a Comment